سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اعتماد به نفس چیست؟

اعتماد به نفس یکی از ویژگی های روانی هر انسانی محسوب می شود و در آن فرد به توانایی ها و استعدادهای خود برای انجام کارهای موفقیت آمیز از طریق تجربیات قبلی اعتماد و باور دارد. ویژگی داشتن اعتماد به نفس در رشد، پیشرفت و موفقیت فرد نقش حیاتی دارد و طبق تحقیقات انجام شده، اعتماد به نفس کودکان در سن پنج سالگی به طور کامل شکل گرفته و تربیت می شود.

افراد با عزت نفس پایین، ممکن است احساس ناامنی، منفعل یا تسلیم بودن را داشته باشند یا اعتماد به دیگران برای آن ها سخت باشد، ممکن است احساس حقارت کنند، مورد بی مهری قرار بگیرید یا نسبت به انتقاد حساس باشند، اما میزان اعتماد به نفس انسان ها به شرایط زندگی و موقعیت آن ها نیز بستگی دارد و عزت نفس بالا یا پایین به ندرت به توانایی های واقعی در انسان ها مربوط می شود و بیشتر بر اساس تخیل افراد شکل می گیرد.

عوامل موثر بر اعتماد به نفس

عوامل بسیاری وجود دارد و بر میزان اعتماد به نفس افراد تاثیرگذار هستند که عبارتنداز:

تجربیات دوران کودکی: تجربیات دوران کودکی و رفتار والدین با فرزندان یکی از مهم ترین منابع تأثیرگذار بر اعتماد به نفس افراد است و هر چه کودکان بیشتر تحقیر و سرزنش شوند و بیشتر مورد غفلت قرار گیرند، تصور شکننده‌تری از خود ایجاد می‌کنند و کم تر می‌توانند به خود اعتماد کنند.

جامعه: جامعه و الگوهای فرهنگی حاکم بر آن نیز نقش مهمی در سطح اعتماد به نفس افراد دارد و در واقع نوع نگاه جامعه و فرهنگ حاکم نسبت به افراد آن جامعه به شدت بر اعتماد به نفس آن ها تأثیر می گذارد.

رسانه: رسانه ها نیز با مطالبی که به مردم ارائه می دهند تاثیر بسیار زیادی بر اعتماد به نفس افراد دارند و به همین دلیل است افراد کمی در فضای مجازی و رسانه های مختلف حاضر می شوند و زندگی واقعی خود را ارائه می کنند.

ژنتیک: در بسیاری از تحقیقات مشخص شده است که ژن ها بر میزان اعتماد به نفس افراد تاثیر بسیار زیادی دارند و با توجه به تفاوت معنادار در سطح اعتماد به نفس افراد، به خوبی نشان داده شده است و شما عزیزان در صورت مشاهده این مشکل، می توانید به بهترین روانپزشک در تهران مراجعه کرده و با ایشان مشورت کنید.

روش های تقویت اعتماد به نفس

روش های بسیاری برای تقویت اعتماد به نفس وجود دارد که در ادامه مقاله به بررسی برخی از آن ها پرداخته ایم و عبارتنداز:

سعی کنید خودتان را بشناسید: برای تقویت اعتماد به نفس ابتدا باید خود را به خوبی بشناسید و ویژگی های شخصیتی خود را درک کنید سپس، شما باید نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و بر روی نقاط قوت خود تمکز و تقویت کنید.

بر یادگیری مهارت های عملی خود تمرکز کنید: اغلب ما مهارت های کافی برای زندگی و برقراری ارتباط نداریم و به همین دلیل است که بیشتر اوقات با تردید به یکدیگر نگاه می کنیم، در این شرایط برای افزایش اعتماد به نفس لازم است تا مهارت های مختلفی را یاد بگیریم که با ارزش های ما مطابقت دارد.

از روانشناس یا مشاور کمک بگیرید: روانشناسان و مشاوران به عنوان افرادی که با عملکرد ذهن و روان انسان آشنا هستند، می توانند با تجزیه و تحلیل و بررسی زندگی و مشکلات شما، ریشه اعتماد به نفس شما را بیابند و با تکرار و تمرین به شما کمک کنند تا اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.

مواجهه با ترس های خود: ترس ها نیز یکی از عوامل موثر بر اعتماد به نفس ما هستند و در این صورت غلبه بر ترس ها می تواند به ما اعتماد به نفس بدهد، زیرا به ما یادآوری می کند که کنترل زندگی خود را در دست داریم و توانایی ایجاد تغییرات را نیز خواهیم داشت.

عواملی کاهش اعتماد به نفس را شناسایی کنید: عوامل کاهش اعتماد به نفس می تواند به دلیل عدم آمادگی جسمانی، فقدان مهارت های ارتباطی یا تجربیات دوران کودکی باشد و ابتدا باید تشخیص دهید که چه چیزی مانع اعتماد شما به خودتان می شود و سپس به دنبال بهبود و افزایش آن باشید.

مزایای اعتماد به نفس بالا

داشتن اعتماد به نفس بالا، مزایای بسیاری را به همراه دارد که شامل موارد زیر می شود:

فقدان اضطراب اجتماعی: هر چه نسبت به ارزش های خود احساس امنیت بیشتری داشته باشید، صرف نظر از اینکه دیگران چه می گویند، کمتر به موقعیت های اجتماعی خود اهمیت می دهیدو در این صورت آرامش بیشتری را تجربه خواهید کرد.

آسایش روانی برای استرس کمتر: رهایی از شک و تردیدهای شخصی و فردی، ترس ها و اضطراب ها به طور طبیعی منجر به آرامش روانی بیشتر و استرس کمتر در زندگی می شود و آسایش روانی از دیگر مزایای اعتماد به نفس بابلا محسوب می شود.

عزت نفس بیشتر: هرچه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، بهتر می توانید از توانایی های خود استفاده کنید و احساس ارزشمندی بیشتری می کنید. این بدان معنی است که شما به طور طبیعی سر خود را بالا نگه خواهید داشت و از آنچه هستید خوشحال خواهید شد.

شادی و لذت بیشتر: هر چه اعتماد به نفس شما بیشتر باشد، در زندگی شادتر خواهید بود و در نتیجه از زندگی لذت بیشتری خواهید برد.

خواب و سلامتی بهتر: اضطراب و ترس کمتر، استرس کمتر، آرامش بیشتر و زندگی شادتر به معنای سلامتی بیشتر و زندگی بهتر است که شامل خواب با کیفیت بهتر نیز می شود.

کلام آخر

اعتماد به نفس به این معنا نیست که از هیچ چیز نترسید، بلکه به این معناست که در مواجهه با مشکلات و سختی ها به خود ایمان داشته باشید و همچنین متقاعد شده باشید که می توانید موانع و مشکلات سر راه خود را از بین ببرید تا به آرامش و موفقیت مورد نظر خود برسید. به شما عزیزان توصیه می کنیم تا در صورت عدم اعتماد به نفس به بهترین کلینیک روانشناسی بالینی در تهران مراجعه کرده و با کمک مشاوران، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، این مقاله سعی بر این داشته تا شما را با بهترین مشاور تقویت اعتماد به نفس در تهران آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.